Verhalen geschreven in February 2014

 • Samen naar een betere toekomst

  Feb
  06

  Na het zware en bloederige verhaal van gisteren nu maar weer een wat vrolijker en romantischer verhaal

   

  Na drie zware jaren is het dan nu eindelijk zover. We ploeteren samen door het land op weg naar de grote stad. Drie jaar lang zijn we gepest, uitgejouwd, beledigd en voor gek verklaard door onze dorpsgenoten. Door de mensen met wie we zijn opgegroeid. En dat alleen omdat we van elkaar houden en ik 15 jaar ouder ben dan zij. Mijn vrienden vragen mij de hele tijd wat ik met zo een kind moet terwijl haar vriendinnen haar voor gek verklaren en ondertussen de oudere mensen in het dorp over ons roddelen en ons met de nek aankijken, zelfs onze ouders.

  Dus na drie jaar hebben we het besluit genomen, we gaan hier weg. We gaan naar de grote stad en zullen daar werk vinden. We zullen rustig samen kunnen zijn in onze liefde. We zullen van elkaar kunnen genieten. Zonder rotte eieren tegen de deur als de dorpsjeugd iemand zoekt om te plagen en zonder met de nek aangekeken te worden. We zullen ons eigen geluk maken en niemand zal ons tegenhouden.

  Daarom lopen we hier nu, samen, hand in hand. Onze weinige bezittingen hebben we verkocht of dragen we op onze ruggen bij ons. Ik maak goede kansen op een baan in de stad en zal voor haar kunnen zorgen. Zij wil zelf werken als dienstmeisje in het grote kasteel zodat ze de adel van dichtbij kan zien. Dat...Lees meer

  Posted By valheru read more
 • Een loslopende demon

  Feb
  04

  Dit verhaal is nogal bloedig en op sommige punten vrij grafisch geschreven, lees dit alleen als je hier tegen kunt.

   

   

  Het is een stille nacht. De maan is half vol dus het is vrij donker. Na een drukke dag in de oogsttijd ligt de kleine boerengemeenschap diep in ruste.

  Zelfs de lokale herberg is al gesloten, er komen toch geen klanten meer na 10 uur 's avonds in de oogsttijd, iedereen gaat vroeg naar bed en helpt de volgende dag mee, zelfs de kinderen en de monniken uit het klooster wat verderop ligt. Even buiten het dorp ligt een groot, oud huis. Ooit behoorde dit huis tot de familie van rijkste boeren uit de streek maar een tiental jaren geleden was de laatste telg uit dit geslacht begonnen met zich te weiden aan de zwarte magie. Deze man was na verloop van tijd verdreven door de monniken en het huis was leeg komen te staan.

  Als het bijna middernacht is klinkt er opeens een bloedstollend gegil uit het huis. Na een korte stilte klinkt er gekraak barst de voordeur naar buiten toe open. Eén van de kinderen die aan de rand van het dorp woont is wakker geworden door het gegil en kijkt net uit het zolder raam als de voordeur van het huis in de verte in stukken uiteen spat en er ook brokstukken muur wegvliegen. Als het stof begint op te trekken ziet hij een mensachtige figuur die erg groot lijkt. Als het stof verder optrekt...Lees meer

  Posted By valheru read more